Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

LEGO szobor kiállítás 2022-ben Budapesten! Jegyek év VIDEÓ itt!

2022.08.14 Kovács Ádám

LEGO szobor kiállítás 2022-ben Budapesten! Jegyek év VIDEÓ itt!

Budapestre érkezik A Kocka Művészete kiállítás, melyet a CNN a Top10 kihagyhatatlan kiállítás közé sorolt. A The Art of the Brick - A Kocka Művészete kiállítás bemutatkozik a KOMPLEX-ben Budapesten. Nathan Sawaya LEGO® kocka művészeti kiállítása 2022 őszétől 2023-ig lesz látható.

A világelső New York-i művész, Nathan Sawaya LEGO® kockákat használ egyetlen művészeti elemként ezen a kritikusok által elismert kiállításon, amely elsősorban háromdimenziós szobrokat és túlméretezett portrékat tartalmaz.

A LEGO korábban még nem volt a művészet szinonimája, de Sawaya kocka-szobrai rendkívüli technikával rendelkeznek, ami megmutatja a méretek és a színek iránti elkötelezettségét, és szenvedélyét, hogy a mindennapi játékokat remekművekké alakítsa.

„A LEGO kockákat használom médiumomként, mert szenvedélyem, ha látom az emberek reakcióit az olyan tárgyakból készült műalkotásokra, melyeket jól ismernek. Mindenki tud kapcsolódni a LEGO-hoz, mivel ez egy olyan játék, amely sok gyermeknek van otthon, és a felnőttek is szentimentálisan kötődnek hozzá.

Olyan helyre emelem ezt az egyszerű játékszert, ahol még soha nem volt. Nagyra értékelem a közeg tisztaságát is; a derékszögeket, a különálló vonalakat. Mint az életben sokszor, ez is nézőpont kérdése. Közelről a kocka formája jellegzetes. De távolról nézve a szögek és a különálló vonalak görbékké változnak” – magyarázza Sawaya.

2011 júliusában Sawaya megnyerte a Legkreatívabb Szokatlan Művészet díjat a 2011-es Unique Art Awards-on New Yorkban. Az Unique Art Awards egyedülálló művészeket ismer el világszerte a hagyományostól eltérő műalkotások megálmodásáért.

„Megtiszteltetés volt, hogy a világ leginnovatívabb művészeivel együtt jelöltek” – mondta Sawaya. „Az ehhez hasonló események nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy az egyedülálló művészetet a közönség széleskörben megismerje.

A Forbes kockázatvállalóinak listájának elkészítésekor Sawaya így magyarázta a Brick Art szerény kezdeteit: „hogy enyhítsem a manhattani vállalati ügyvédi munka miatti stresszt, többféle anyagból építettem szobrokat [beleértve] LEGO kockákból önarcképet is. ” Sawaya népszerűsége gyorsan nőtt, és arra ösztönözte őt, hogy otthagyja a jogot, és művészetére koncentráljon.

Videó:

Sawaya szerepelt néhány vezető talk-show-ban és hírműsorban az Egyesült Államokban, mint például a The Today Show, a Late Night with David Letterman, a The Colbert Report és a CBS Sunday Morning showban. Richard Branson és Tony Hawk mellett a Google Zeitgeist főelőadója volt.

Sawaya New York-i művészeti stúdióját a szenvedélyének szentelte, ahol több száz dobozt tart, kb 1,5 millió LEGO darabbal. Valójában Sawaya annyira szenvedélyes a LEGO művészete iránt, hogy a bal csuklójának belső oldalán egy LEGO kockát ábrázoló tetoválás van.

Sawaya már számos kiemelkedő galériában és múzeumban kiállított nemzetközi szinten, beleértve a New York-i Time Warner Centert, a hollywoodi Művészeti és Kulturális Központot és a párizsi Spot Gallery-t.

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!

A kiállítás részeként egy Játssz és Építs területet alakítottak ki, ahol kicsik és nagyok is részt vehetnek a különböző korcsoportokhoz és képességekhez igazodó, szórakoztató tevékenységekben. A foglalkozások 45 percig tartanak, és előzetes jegyvásárlás szükséges.


 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGÚJABB VIDEÓK
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - IngyenesProgramok.hu 2021-2024