Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

BODY kiállítás az Etele Pálázában! Belépő vásárlás és jegyárak itt!

2022.11.03 Kovács Ádám

BODY kiállítás az Etele Pálázában! Belépő vásárlás és jegyárak itt!

Budapesten több kiállítást is láthattunk már testekről amelyek Bodies néven futottak, de egészen 2022-ig kellet várnunk, hogy az eredetit ( BODYWORLDS ) megtekinthessük. A különleges kiállítás 2022. november 16-tól 2023. február 19-ig Budapesten a Kelenföld vasútállomás mellett található Etele Pláza harmadik emeletén. Az eredeti kiállítás 1995-ben készült el és azóta, több mint 50 millió látogató 90 nagyvárosban Ázsiában, Európában, Amerikában és Afrikában láthatta azt. Természetesen azóta évről évre bővül, csiszolódik, formálódik és kápráztatja el a közönségét.

ETELE PLAZA 2022.11.16. – 2023.02.19.

Budapesten több kiállítást is láthattunk már testekről amelyek Bodies  néven futottak, de egészen 2022-ig kellet várnunk, hogy az eredetit ( BODYWORLDS ) megtekinthessük. Az első kiállítás, amely az anatómiáról, fiziológiáról és egészségről tájékoztat bennünket mindezt az egyedi plasztinációs eljárás révén megőrzött valódi emberi testeken keresztül. Az eljárást és magát a BODYWORLDS kiállítást Prof. Dr. Gunther von Hagens találta fel 1977-ben, aki anatómusként a Heidelbergi Egyetemen dolgozott. A professzor műsorát és tanításait éveken keresztül a BBC csatornáin keresztül láthattuk, és azóta is a leghíresebb orvosi egyetemeken kap helyet a tananyagban. Az eredeti kiállítás 1995-ben készült el és azóta, több mint 50 millió látogató 90 nagyvárosban Ázsiában, Európában, Amerikában és Afrikában láthatta azt. Természetesen azóta évről évre bővül, csiszolódik, formálódik és kápráztatja el a közönségét. Így lett a BODYWORLDS a világ legsikeresebb kiállítása, ami most végre Budapestre is megérkezett. Az ETELE plaza harmadik emeletén több, mint 1200m2 –en - két kiállítótérben -  mutatja meg mennyire bonyolult, de egyben tökéletesen megalkotott világ az emberi szervezet. 

A tárlat egy felejthetetlen utazás az emberi test világába. Betekintést nyújtunk az emberi test  szerkezetébe, és elmagyarázzuk hogyan hatnak egymásra a funkcionális rendszerek és szervek. A látogatók egyöntetű véleménye hogy, a kiállítás nagyon mély nyomot hagy minden korosztály számára és elgondolkodtat, hogy hogyan is éljük tovább életünket. 

A BODY WORLDS kiállítás nem csak az anatómiai ismeretek világába kalauzol el bennünket. Célja, a tudatos életre ösztönzés, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk egészségünkre, felismerjük fizikai potenciáljainkat, korlátjainkat, és elgondolkodjunk azon, mit jelent embernek lenni.  Minden BODY WORLDS kiállításon valódi emberek plasztinációi, köztük lenyűgöző kidolgozottságú, művészi, mozgó tónusba (pl. magasugró, műkorcsolyázó, kötéltáncos, labdára vetődő kapus) állított egész testek, szervek, szervkonfigurációk, vérerek és átlátszó testszeletek találhatók. Kiállítás részletesen bemutatja és elmagyárrázza a testben rejlő univerzum működését és hatásmechanizmusát.  

Megmutatjuk hogyan működnek a szerveink és a gyakori betegségeket az egészséges és az érintett szervek összehasonlításával. Láthatjuk a betegségek és szenvedélybetegségek hosszú távú hatását, mint például a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás, és a mesterséges térd- vagy csípőízületek mechanikáját, implantátumok elhelyezkedését. Egyedi minták segítségével hasonlítjuk össze az egészséges és a beteg szerveket, például az egészséges tüdőt a dohányosokéval, ezzel is hangsúlyozva az egészséges életmód fontosságát. 

A kiállítás 1200 m2-en két különálló térben lesz látható az ETELE plázában, de mindössze 3 hónapig.

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!

Figyelem az online vásárolt AJÁNDÉK JEGY (ide kattintva elérhető) bármikor felhasználható!
Érdemes előre vásárolni mivel a helyszínen hosszabb sorra lehet számítani.

Hétköznapi jegyárak:

Fenlőtt: 4400Ft
Diák/Nyugdíjas: 2900Ft
Gyermek (4-14 éves korig): 2900Ft
Családi (2felnőtt + 2 gyerek): 10.900Ft
Családi (2felnőtt + 3 gyerek): 12.900Ft

Hétvége:
Fenlőtt: 5600Ft
Diák/Nyugdíjas: 3900Ft
Gyermek (4-14 éves korig): 3600Ft
Családi (2felnőtt + 2 gyerek): 11.900Ft
Családi (2felnőtt + 3 gyerek): 13.900Ft

A nagy érdeklődésre való tekintetel a helyszínen hosszabb sorbanállásra kell számítani. Ennek elkerülése érdekében érdemes online megváltani jegyüket, melyet sorbanállás nélkül tudnak felhasználni a helyszínen.
Az AJÁNDÉKJEGY bármikor felhasználható!

Címe:
ETELE PLAZA 3. emelet – Food Corner ( Bellozzo mellett)
1119 Budapest, Hadak útja 1.


 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGÚJABB VIDEÓK
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - IngyenesProgramok.hu 2021-2024