Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

SIX koncertmusical a Madách Színházban! Jegyvásárlás és szereposztás itt!

2023.04.13 Ingyenes Programok

SIX koncertmusical a Madách Színházban! Jegyvásárlás és szereposztás itt!

A Madách Színház a SIX című koncertmusicalt kettős szereposztásban mutatja be, az egyikben színésznők, a másikban popénekesnők alakítják a királynékat. VIII. Henrik hat feleségének történetét szintén non-replica változatban láthatják majd a budapesti nézők. A Madách Színház új bemutatójában Gallusz Nikolett, Peller Anna, Hien, Veres Mónika Nika, Horányi Juli és még sokan mások szerepet kaptak.

Toby Marlow – Lucy Moss: SIX koncertmusical premierje 2023. október 14-én lesz a Madách Színházban. A darabot Bárány Ferenc és Litkai Gergely fordította.

VIII. Henrik hat feleségének történetét szintén non-replica változatban láthatják majd a budapesti nézők. Az előadásban megjelenő hölgyek számát növeli, hogy a színpadon nemcsak a királynék, de a zenekar tagjai is nők lesznek! A Madách színpadán azonban férfiak is helyet foglalhatnak - nézőként: a tervek szerint a színpadra, a trónterembe is válthatnak jegyet a vállalkozó szelleműek.
A Madách Színház a SIX című koncertmusicalt kettős szereposztásban mutatja be, az egyikben színésznők, a másikban popénekesnők alakítják a királynékat.

Szereposztás:
Aragóniai Katalin:     Baranyai Annamária / Horányi Juli 
Boleyn Anna:         Zsitva Réka / Muri Enikő 
Seymour Johanna:     Peller Anna / Singh Viki
Anna von Kleve:     Kardffy Aisha / Herceg Erika
Howard Katalin:     Gadó Anita / Hien
Parr Katalin:     Gallusz Nikolett / Veres Mónika Nika
Zenei vezető: Kocsák Tibor, Köteles Géza
Díszlet- és animációtervező: Vízvárdi András
Jelmeztervező: Rományi Nóra
Koreográfus: Tihanyi Ákos
Rendező: Szirtes Tamás

A jegyek értékesítése 2023 májusában kezdődik majd. ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!

A SIX musical történelmi háttere és keletkezéstörténete:
VIII. Henrik angol király a brit történelem egyik leghírhedtebb szereplője. Széles körben ismert, hogy hat felesége volt, akik közül kettőt lefejeztetett, az ő uralkodása alatt szakított a pápával az angol katolikus egyház, és jött létre az anglikán, amelynek a vezetője a mindenkori király lett.
Toby Marlow és Lucy Moss a Cambridge Egyetem végzős diákjaiként írták a SIX koncertmusicalt, amelynek első bemutatóját is diáktársaikkal készítették az Edinburgh-i Fringe Fesztiválon 2017-ben. Inspirációjuk Antonia Fraser brit írónő műve VIII. Henrikről és hat feleségéről, valamint a Six Wives című dokumentumfilm, Lucy Worsley angol történész 2016-ban készült sorozata. Így alakult ki végleges koncepciójuk, amely a feleségek szemszögéből meséli el VIII. Henrik házasságait.
A SIX koncertmusicalt 2019-ben 5 kategóriában jelölték a Laurence Olivier-díjra, 2020-ban elnyerte 3 kategóriában a Drama Desk, 2 kategóriában pedig a Tony-díjat, és Grammy-díjra is jelölték a legjobb új musical albumok között. 
A SIX musical írói a királynékat popdívák karakterével ötvözték, így inspirációul világhírű énekesek szolgáltak, mint például Beyoncé, Jennifer Lopez, Avril Lavigne, Adele, Sia, Céline Dion, Rihanna.
A szerzők rendkívül eredeti módon nyúltak a történelmi témához, alapgondolatuk, hogy VIII. Henrik hat felesége újra él, popbandát alapít, és miközben elmesélik házasságuk történetét, megvívnak a legkirályabb királyné címért.  


 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGÚJABB VIDEÓK
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - IngyenesProgramok.hu 2021-2024